At leje en bil kan være dyrt, men det er ofte den bedste måde at komme rundt på. Mange mennesker ved, hvordan man skal booke en flybillet, og hvornår man booker en flybillet for at få den bedste pris. Det samme kan ikke siges om billeje. Her synes det at være et helt nyt og uudforsket territorie. Der er altid en første gang for alt, også når det kommer til at leje en bil.

Men frygt ej, i denne artikel skal vi fortælle dig nogle tips, som gør, at du får mest ud af din lejebil på din ferie. Det er hemmeligheder som biludlejningsfirmaer ikke vil fortælle dig, og der er rigtig gode grunde til det. Disse tips som vi vil dele med dig kan gøre livet lettere og billigere for dig, og biludlejningsfirmaerne hader os for det. Læs endelig videre for at lære om disse nyttige tips.

Sammenlign priser og find kuponer

Som den første del i udlejningsprocessen er det altid bedst at sammenligne priser på de forskellige biludlejningsfirmaer. Det ville ikke være særlig smart at leje fra den første den bedste. De fleste mennesker kender til de største biludlejningsfirmaer på markedet – Hertz, Cartrawler, Europcar, Auto Europe osv. – men sommetider er der mindre og ukendte biludlejningsfirmaer, som faktisk tilbyder en endnu bedre pris for billeje. Sixt, Thrifty, Budget, og Fox er nogle gode bud på lavprisselskaber.

Når du endelig har fundet din bil, skal du ikke indtaste dine kortoplysninger endnu. Der er nemlig et godt tip til at spare penge på dette område også. Inden du klikker på bestil, skal du se, om der er tilbudskuponer eller -koder. Også selvom der allerede er rabat på bilen, skader det ikke at få endnu mere rabat. Ved at kombinere diverse tilbudskuponer kan du spare helt op til 50% på billeje.

Undgå at leje i lufthavnen og ekstra tilbehør

Generelt er det dyrere at leje biler i lufthavnen, da der pålægges et såkaldt lufthavnsgebyr, fordi efterspørgslen er højt. Prøv at finde biludlejningsfirmaer der er lidt tættere på dit hotel. Godt nok skal du tage offentlig transport for at komme til dit hotel, men du kan ofte spare rigtig mange penge ved en smule ulejlighed. Det er helt op til dig at vurdere, om det er bedre at leje fra lufthavnen eller ej.

Biludlejningsfirmaer prøver altid på at sælge dig ekstra tilbehør, men for det meste er det noget overflødigt, som du ikke har brug for. GPS navigation, satellit radio og DVD-afspiller er ikke noget, som de giver gratis; det kommer med ekstra gebyrer. For at være helt ærlig, er det slet ikke nødvendigt at tilkøbe tilbehør i disse dage. Vores smartphones kan praktisk talt gøre alt og mere til, så der er ingen grund til at købe ekstra tilbehør.

Tjek ugentlige priser

Det kan lyde paradoksalt, men det kan i nogen tilfælde godt være billigere at leje bilen i en uge fremfor et par dage. Dette skyldes, at mange mennesker som lejer biler, er forretningsfolk, som kun har brug for en bil i et par dage. Omvendt så prøver dem, som lejer biler for en uge, at spare penge, og derfor presser det prisen ned på ugentlige priser. Så husk at kigge godt efter.